DAMIR KRZNAR: Naša prednost je zahvalna, ali morat ćemo se iznimno potruditi da je povećamo

DAMIR KRZNAR: Naša prednost je zahvalna, ali morat ćemo se iznimno potruditi da je povećamo

Izjavio je trener Dinama na konferenciji za novinare nakon utakmice u kojoj je Dinamo pobijedio Omonoiu 2:0, u prvoj utakmici drugog pretkola Lige Prvaka.

Dinamo je večera odigrao dva različita poluvremena, a kako se na kraju samo gleda rezultat, po tome su Modri obavili dobar posao.

– Naša je prednost zahvalna, ali morat ćemo se iznimno potruditi da je zadržimo. Pristup igri u drugoj utakmici mora biti takav da prednost i povećamo – kratko je prokomentirao večerašnju utakmicu trener Krznar.

Dva različita poluvremena, prvo u kojem se  teško nosio s igrom protivnika, i drugo u kojem su postigli dva gola i osigurali miran susret u gostima

– Nije nas iznenadila, a razlog takvom prvom poluvremenu je to što je Omonoia radila sve ono što i inače radi. Igrala je iznimno dobro i organizirano u sustavu 4-4-2 u fazi defenzive. Kroz cijeli tjedan osnovna uputa i zahtjev bio je da budemo strpljivi. Mi jesmo bolji, ali svaka jaka momčad protiv zatvorenog čvrstog bloka ima izvjesne probleme. Dakle, strpljivost je u takvim situacijama presudna i mi smo je imali. Uza sve to nam se ozlijedio Arijan Ademi, morali smo reagirati. Ako bih baš tražio nešto gdje je Omonoia baš iznenadila, onda je možda u toj špici koja se vraćala u međuprostor pa je, zajedno s krilom, praktički činila dvije polušpice. Trebalo nam je malo vremena da to zatvorimo, a kad smo u tome uspjeli, naša je igra bila komunikativnija i lakše smo dolazili do završnice i ranije uspijevali presijecati njihove napade- rekao je trener Krznar.

U toku prvog poluvremena ozlijedio se  Arijan Ademi kojeg su na nosilima iznijeli s terena, a u drugom poluvremenu s terena na nosilima su iznijeli Luku Ivanušeca. Koliko su teške njihove ozljede?

– Stanje s Ademijem na prvi pogled ne izgleda dobro, ali nešto više ćemo komunicirati nakon pregleda. Kvadriceps mu je bolan. Ivanušec je dobio jak udarac u prsa, ostao je bez zraka, sad je u redu. Ademi praktički kod duela nije ni uspio prepoznati je li došlo do udarca ili je mišić popustio od napora.- rekao je Damir Krznar, trener Dinama.

Zbog gustog rasporeda i dosta utakmica momčad se mora dozirati, teško je uvijek izaći na teren s najboljih 11, igraće treba rotirati da se ne događaju teške ozlijede i da se sezona koja je duga može izdržati.

-Uvijek doziramo igrače, ali s obzirom na naš kiks u prvom kolu HNL-a moramo biti mudri i oprezni. Ali, neke rotacije moramo napraviti, ritam je doista zahtjevan i enormno iscrpljuje igrače. Naravno da je uvijek najbolje igrati s udarnih 11, ali nekad je to jednostavno fizički nemoguće.- rekao je Krznar.

Uzvratna utakmica igra se  o ranom terminu na Cipru, u doba dana kad je iznimno visoka temperatura i jaka žega.

-Mislim da se u medijima previše potencira ta vrućina, previše punimo igračima glavu tezom „bit će vam teško“. Kad nekoga u to toliko uvjeravate, onda se to i dogodi. Pa, u Zagrebu je 34, 35 stupnja, na Cipru 40. Vlage ima i u Zagrebu. Dakle, ne bih tome pridavao posebnu pažnju. Kako je nama, tako je i njima, neovisno o tome što su oni malo više prilagođeni na takve uvjete. Ako idemo tom analogijom, možemo primijetiti da je Valur došao s islandskih 10 na naših 30 stupnjeva. Po tome je trebalo biti 10:0 za nas, po tome je Valur trebao puzati, a ne trčati, a nije bilo tako.–  zaključio je trener Krznar.

Uzvratni dvoboj je na rasporedu za tjedan dana, 27. srpnja u 17 sati, u Nikoziji.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA//GNK DINAMO

Foto: Mario ĆUŽIĆ

CATEGORIES
Share This