ALEN PETERNAC: Ovom pobjedom preuzeli smo prvo mjesto u skupini, što nam je jako bitno

ALEN PETERNAC: Ovom pobjedom preuzeli smo prvo mjesto u skupini, što nam je jako bitno

U 3. kolu Europske lige u skupini K Dinamo je pobijedio Wolfsberger sa 1-0 i tako ostvario prvu pobjedu i prvo mjesto u svojoj skupini.

-Uz sve probleme koje smo imali uspjeli smo pobijediti. Bila je to teška i rovovska bitka, borbena utakmica, Znali smo da će biti agresivni. Ovom pobjedom preuzeli smo prvo mjesto u skupini, što nam je jako bitno. Koliko god problema imali, uspjeli smo se izdići iz njih. – rekao je, Alen Peternac, koji je  večeras vodio momčad Dinama nakon što je Zoran Mamić završio u samoizolaciji zbog koronavirusa.

Iako je Dinamo dominirao na terenu,  u igri je  nedostajalo prodornosti kroz sredinu.

-Nedostajalo nam je prodornosti kroz sredinu i konkretnosti u završnici. Tražili smo od igrača da igraju što brže i s malo dodira. To smo i radili, ali nam je nedostajalo konkretnosti u napadu. Nedostajalo nam je dubine, što smo u drugom poluvremenu popravili, a kada je ušao Atiemwen uspjeli smo zabiti za pobjedu. – rekao je Peternac.

Zbog koronavirusa  trener Zoran Mamić danas nije mogao voditi svoju momčad, ali je ipak dijelio savjete, pogotovo nakon što je Dinamo nakon prvog poluvremena imao igraća više.

– Dobro smo se pripremili, analizirali smo suparnika. Znali smo što želimo i što moramo raditi. Složili smo taktiku i znali smo sve njihove dobre i loše strane. Bio sam u kontaktu sa Zoranom, čuli smo se u poluvremenu. Kada su ostali s igračem manje stavili su tri igrača iza, a mi smo igrali putem centaršuta, što nije to izgledalo dobro. Tražili smo sitni vez kroz sredinu što smo ulaskom Atiemwena i dobili. – rekao je Peternec.

Nakon tri odigrana kola Dinamo je prvi u svojoj skupini, s osvojenih pet bodova. -Mislim da smo jedini koji nismo primili pogodak. Prvi smo na ljestvici i siguran sam kako ćemo proći dalje. – zaključio je Peternac

Tekst: Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ

CATEGORIES
Share This