Otišao je Veliki Zambata!

Preminuo je kapetan zlatne generacije Dinama, Slaven Zambata. Veliki čovjek, kapetan generacije koja je 1967. osvojila Kup Velesajamskih gradova, rođen je 24. rujna 1940. u Sinju! Sinjski vitez za Dinamo je odigrao 251 utakmicu i postigao 156 golova.

Povodom smrti Slavena Zambate, oglasili su se objavom i njegovi Dinamovci.

“U velikoj tuzi i bolna srca javljamo da nas je u četvrtak, 29. listopada, rano ujutro zauvijek napustio naš proslavljeni nogometaš, naš dragi, omiljeni i nezaboravni “plavi devet” – Slaven Zambata.

Jedan od najvećih Dinamovih igrača svih vremena, napadač sa stilom, igrač za nogometne gurmane i sladokusce, kapetan proslavljene generacije iz 1967. godine, krajem rujna je obilježio svoj 80. rođendan, a dulje je od šest desetljeća bio usko vezan uz maksimirski klub. Bdio je nad svakim rezultatom, svakim potezom, emotivno pratio događanja vezana uz Dinamo i ta nas je međusobna ljubav vezala do zadnjega dana.

Termin komemoracije i ispraćaja obznanit ćemo naknadno, a GNK Dinamo ovom prilikom izražava duboku sućut obitelji i prijateljima našega Slavena.” – piše u objavi GNK Dinama.

Tekst: ZNA/Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ

CATEGORIES
Share This