Resnik bogatiji za novu školu, vrtić, vatrogasni i društveni dom

Resnik bogatiji za novu školu, vrtić, vatrogasni i društveni dom

Resnik je početkom nove školske godine, nakon dugog čekanja dobio novu područnu školu  s pet učionica i sportskom dvoranom u sklopu škole izgrađen je vrtić za dvije odgojno-obrazovne skupine.

-Resnik je, poslije Kaptola i Gradeca, najstarije naselje u Zagrebu. Ove godine slavi 806 godina postojanja, a ovo je najljepši način da se obilježi ta obljetnica. Djeca se više neće morati voziti autobusom u škole u Peščenicu, Petruševac niti u Kozari Bok, a stanovnici su dobili sve potrebne sadržaje na jednom mjestu. Ovakve zahvate Resnik čeka već sto godina. – rekao je gradonačelnik Bandić, prigodom otvaranja novih objekata u MO Resnik.

Uz školu i vrtić, izgrađen je novi moderan vatrogasni dom s mogućnosti smještaja dva vatrogasna vozila te objekt mjesnog odbora s dvije velike dvorane te ostalim potrebnim sadržajima za kulturno-umjetničko djelovanje.

– Resnik danas može biti ponosan na novu infrastrukturu, imamo svoju školu, svoj vrtić, najmoderniji dom za naše vatrogasce te nove prostorije mjesne samouprave. Ovo predstavlja veliki iskorak za Resnik i njegove stanovnike.- rekao je predsjednik MO Resnik Dominik Žibrat.

CATEGORIES
Share This