Otvorena nova zgrada Glazbenog učilišta Elly Bašić

Otvorena nova zgrada Glazbenog učilišta Elly Bašić

Glazbeno učilište Elly Bašić osnovano je 1965. godine i nakon 55 godina rada, škola je dobila novi prostor, u kojem će moči nesmetano održavati svoju nastavu, do sada se nastava održavala na sedam različitih lokacija.

Otvorenju Glazbenog učilišta Elly Bašić prisustvovao je gradonačelnik Milan Bandić, zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević i pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Ivice Lovrića.

– S nestrpljenjem smo čekali završetak radova i da se preselimo u ovaj novi prostor. Danas nam je prvi radni dan u novom prostoru, ovo je za nas veliki uspjeh i željela bi zahvaliti svima koji su prepoznali naš rad i nagradili ga jednim ovakvim prostorom.- rekla je ravnateljica Glazbenog učilišta Elly Bašić Mirela Buchberger Karlo.

Učilište će djelovati na nešto više od 4000 kvadrata koje sadrže tri dvorane, devet učionica, 33 vježbaonice, multimedijalnu knjižnicu, prostore za administraciju te ostale prateće prostore.

– Ove školske godine upisali smo 865 učenika od predškolskog do srednjoškolskog programa. Za svoj kvalitetan i predan rad škola je dobila vrijedna priznanja: 1995. i 2018. dobili smo Nagrade Grada Zagreba za postignute rezultate naših učenika, te Posebnu nagradu Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga za ciklus koncerata povodom 50. obljetnice učilišta i afirmaciju hrvatsko glazbenog školstva. – rekla je ravnateljica Glazbenog učilišta Elly Bašić Mirela Buchberger Karlo.

-U okviru zgrade nekadašnje vojarne i poslije vojne bolnice koja je izgrađena 1833, a koju je prije 15 godina kupio Grad Zagreb, osim glazbenog učilišta Elly Bašić, nalazit će se i Glazbena škola Pavla Markovca, Škola suvremenog plesa Ane Maletić te XVIII. Gimnazija. Drago mi je da smo uredili ovaj prostor na dobrobit svih učenika i da možemo dizati glazbenu i obrazovnu izvrsnost ove zemlje.- rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Ukupna vrijednost radova iznosi 30.652.624,79 kuna, od čega je 85 posto financirano iz sredstava fondova Europske unije.

Tekst/Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

CATEGORIES
Share This