CEKATE: Predavanje i autogeni trening Vladimira Grudena

CEKATE: Predavanje i autogeni trening Vladimira Grudena

Dr. sc. Vladimir Gruden održat će predavanje na temu Istina i iskrenost u srijedu, 20. ožujka u 17.30 sati u dvorani Centra za kulturu Trešnjevka. Cilj je polaznike upoznati s mogućnošću pozitivnog odnosa prema životu i metodama rješavanja svakidašnjih stresnih situacija.

Nakon predavanja počinje ciklus autogenog treninga (početni i napredni stupanj) u trajanju od mjesec dana kojeg također vodi dr. sc. Vladimir Gruden. Početni stupanj autogenog treninga održava se srijedom i četvrtkom od 18.30 do 19.30 sati, a napredni stupanj istim danima od 19.30 do 20.30 sati.

Temeljna bit autogenog treninga nalazi se u koncentraciji na popuštanje napetosti, odnosno utjecaju na samoga sebe. Primjenjuje se individualno i grupno, a koristi se radi uklanjanja funkcionalnih poremećaja u radu nekih organa i stanja napetosti. Osim terapijskih, važni su i učinci što se postižu i kod zdravih ljudi, a očituju se u povećanju psihičke i tjelesne svježine i spremnosti za rad. Autogeni trening ušao je u skupinu aktivnih autosugestivnih i oslobađajućih sustava vježbi.

Centar za kulturu Trešnjevka redovito organizira jednomjesečne cikluse koje vodi prof. dr. sc. Vladimir Gruden. Cijena ulaznice za predavanje Istina i iskrenost iznosi 20 kuna, a za autogeni trening 600 kuna.

Upisi za autogeni trening traju do 20. ožujka 2019.

CATEGORIES
Share This