U petak i subotu u Esplanadi se održava najveći festival vina u Hrvatskoj

Posljednji petak i subotu u studenom, svaki ozbiljni ljubitelj vina u Hrvata ima upisan u svoj kalendar, uz naznaku, Esplanada.  To je termin kad se održava, sad već tradicionalni, Vinocom, najveći vinski festival u Hrvatskoj.

Sajam je to na kojem učestvuje preko 200 proizvođača vina, uglavnom iz Hrvatske, ali i iz inozemstva. Glavni partner ove godine je Rusija. Ljubitelji vina imat će prilike u dva dana (24. i 25. 11.) probati preko 500 reprezentativnih vina.  I ne samo vina, jer tu će biti predstavljeni i mnogi proizvođači hrane, slastica, voćnih vina, pive, likera….

Između ostalog moći će se i premjerno probati nagrađena  vina na nedavno održanom sajmu Caberneta i Merlota u Bergamu, gdje su Hrvatska vina dobila 7 zlatnih medalja. Među nagrađenim proizvođačima su Krauthaker, Feravino, Korlat (Badel).

Ono po ćemu je Vinocom postao poznat su brojne vinske radionice, na kojima se može uz riječ stručnjaka, probati neka od najboljih vina svijeta i regije.

U sklopu festivala, održat će se i proslava 25 godina izlaženja specijaliziranog vinskog časopisa „Svijet u čaši“ (subota, 25.11. 15sati)

Oba dana festival traje od 11 do 18 sati u najljepšem zagrebačkom hotelu Esplanadi.

Više o 12. Vinocom festivalu pročitajte OVDJE.

Tekst/Foto: Darko BENAKOVIĆ/ZNA

CATEGORIES
Share This