Zagrebački ZOO: Čimpanzi Kingu za 20. rođendan voćna torta

Zagrebački ZOO: Čimpanzi Kingu za 20. rođendan voćna torta

Čimpanza King danas slavi 20. rođendan u zagrebačkom Zoološkom vrtu čiji djelatnici slavljeniku pripremaju proslavu iznenađenja i voćnu tortu.

Djelatnici Zoološkog vrta grada Zagreba uzbuđeni su zbog tog jubileja i slavljeniku pripremaju proslavu iznenađenja. Meteorolozi najavljuju lijepo vrijeme pa će slavlje sličiti na piknik. U vanjskom dijelu nastambe u 11 sati čimpanzama će biti poslužena posebna voćna torta, stoji u priopćenju.

Iz zagrebačkog ZOO-a ističu da je King “pravi purger”.

“Rodio se u Zagrebu, a mama Suza i tata Deda pobrinuli su se da izraste u odvažnog mužjaka. Danas životni prostor dijeli sa Sarom i Meggy. Veseljak je, no ni izležavanje na suncu mu nije strano”, kažu timaritelji.

U ZOO-u kažu da čimpanze u prirodi žive između 30 i 40 godina, a u zoološkim vrtovima mogu doživjeti i više od 50 godina. Vrsta je to čovjekolikih majmuna koji nastanjuju tropske šume i šumovite savane zapadne i središnje Afrike. Riječ o ugroženoj vrsti životinja. Leopard je čimpanzama najopasniji životinjski neprijatelj, no daleko ih više uništavanjem njihova staništa ugrožava čovjek.

CATEGORIES
Share This