Doktor Eljuga, Ana Gruica, Stipe Božić i Vedran Mlikota planinarenjem poslali zajedničku poruku o važnosti prevencije ginekološkog raka

Doktor Eljuga, Ana Gruica, Stipe Božić i Vedran Mlikota planinarenjem poslali zajedničku poruku o važnosti prevencije ginekološkog raka

Brojni hrvatski liječnici i građani zajedničkim planinarenjem na Sljeme obilježili su međunarodnu javnozdravstvenu akciju Globe – athon. Potaknuti poraznim statistikama o velikom broju smrti u Hrvatskoj od različitih vrsta ginekološkog raka, vlastitim su primjerima ukazali na važnost tjelesne aktivnosti i njezine iznimne uloge u prevenciji bolesti koja nepravedno uzima najviše ženskih života.

“Drago mi ja da su se unatoč kiši planinari odazvai i uspeli na Sljeme u akciji koja se bori protiv ginekološkog raka!”  izjavio je prof. dr. Damir Eljuga, ginekolog-onkolog i predsjednik Hrvatske lige protiv raka te dodao: ‘’Moram naglasiti da je za uspješnu borbu nužno redovito odlaziti na ginekološke preglede, te tako brinuti o vlastitom zdravlju!’’

Planinarenje povodom četvrtog izdanja hvalevrijedne zdravstvene akcije CroGlobathon koju zajednički obilježavaju brojne zemlje svijeta trajalo je više od tri sata, a uzbudljivom pohodu liječnika i građana pridružili su se i jedan od najpoznatijih hrvatskih alpinista Stipe Božić, glumci Ana Gruica i Vedran Mlikota te glazbenik Hrvoje Rupčić.

‘’Ovo mi je već četvrti put da sudjelujem. Mislim da je jako dobro da se poznate osobe uključe u ovakve akcije i time daju na važnosti tome da se žene pregledavaju redovito i možda tako spriječe ovu opaku bolest!’’-izjavio je Stipe Božić.

Zajednički uzbudljivi put završio je dolaskom na cilj u Dom Crvenog križa Grada Zagreba koji je za planinare pripremio odličan grah te provjeru krvnog tlaka.

“Kao dugogodišnja planinarka počašćena sam sudjelovanjem u ovoj akciji. Svaka od nas žena misli da se nama “to” ne može dogoditi. Stoga bi nam briga o zdravlju trebala biti na prvom mjestu!” – zaključila je pri dolasku na cilj glumica Ana Gruica.

CATEGORIES
Share This