KAMENA NAKLAPANJA: HDZ u Zagrebu ima tri kandidata za gradonačelnika?!

KAMENA NAKLAPANJA: HDZ u Zagrebu ima tri kandidata za gradonačelnika?!

piše: Mario ĆUŽIĆ

HDZ ima dva kandidata za gradonačelnika Zagreba, a u stvari nema niti jednog! Bruna Esih je zahvaljujući HDZ-u došla pod svjetla medijske pozornice i ušla u Sabor, Prgomet je izašao iz HDZ-a, pa se vratio, u međuvremenu bio u MOST-u, HRID…

Tko je od njih dvoje ozbiljan kandidat i kandidat HDZ-a??

Hrvatska desnica je mrtva i razjedinjena u vječitom sukobu egotripova, a samo njih nekoliko je uvidjelo i shvatilo da je politika pragmatična stvarčica i da samo preko liste HDZ-a i kroz članstvo u HDZ-u mogu ostvariti svoje političke ambicije i širiti svoj politički svjetonazor, a da ih mediji slušaju.

Oni sebe smatraju liberalnim pravašima i pokušavaju pravaštvo prilagoditi 21. stoljeću, ali toliko prostora u medijima nikad ne bi dobili da nisu dio HDZ-a.

Plenković je dugo vagao, konzultirao jednu frakciju u HDZ-u, a za mišljenje ostalih frakcija, nije mario! Mario ne mario oni su u tišini radili svoje i pripremali Brunu Esih za svog kandidata iako će tako naštetiti najviše i jedino sebi i HDZ-u.

Koalicijski partner HDZ-a na državnoj razini, MOST također ima svog kandidata za gradonačelnika, kojeg je predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov poslao kao svog izaslanika na otvorenje novog putničkog terminala. Božo poslao saborskog zastupnika Marka Sladoljeva kao izaslanika, iako su u tom trenutku u Zračnoj luci Franjo Tuđman bila prisutna tri potpredsjednika Hrvatskog Sabora: Gordan Jandroković, Željko Reiner i predsjednik HNS-a, Ivan Vrdoljak. Eto prilike da MOST promovira svog kandidata za gradonačelnika Zagreba i to je Božo Petrov odlično odradio, a HDZ se eto nije sjetio da i Drago Prgomet dođe kao dio delegacije na otovrenje putničkog terminala zračne luke Franjo Tuđman! Mogli su dovesti Dragu, posjesti ga pored prredsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba, Andrije Mikulića i pokazati da nema netrepeljivosti predsjednika gradske organizacije HDZ-a i predsjednika Skupštine Andrije Mikulića prema Dragi Prgometu, ali…

I tako, HDZ ima tri kandidata za gradonačelnika, odnosno tri kandidata za koga će biračko tijelo HDZ-a glasati! Zasigurno znate tko je treći čovjek???!!!

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

CATEGORIES
Share This