Spajaju se Fashion Week Zagreb i Cro a porter!

Spajaju se Fashion Week Zagreb i Cro a porter!

Spajaju se dva najveća domaća modna projekta, Fashion Week Zagreb i Cro a porter u jedan zajednički projekt, pod nazivom Fashion Week Zagreb/Cro a porter kao cjelovito ime te Fashion Week Zagreb Cap.

Projekt će od sada funkcionirati kao sveobuhvatna i cjelovita platforma, koja će predstavljati domaći dizajn na svim razinama, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Tako će se dizajnerske kolekcije svih vodećih hrvatskiih dizajnerskih imena predstavljati dva puta godišnje pod imenom Fashion Week Zagreb, a izdvojene prezentacije i projekti tijekom cijele godine pod nazivom Cro a porter.

Ova dva projekta lansirana su u razmaku od samo mjesec dana i paralelno su gradile svoju priče te su sukladno razvoju domaće modne scene, postavili iste u poziciju spremnu za njezin sljedeći nivo poslovanja i prezentiranja modnog dizajna.

Stoga će Fashion Week Zagreb/Cro a porter kroz cijelu 2017. godinu zajedno slaviti 15 godina postojanja domaćeg modnog potpisa.

Ovosezonski Fashion week Zagreb/Cro a porter započinje već ovog tjedna modnom revijom branda Lore, a nastavlja se tijekom cijelog 11. i 12. mjeseca, nizom showroom modnih revija na tjednoj bazi zatvorenog tipa. Revije će se predstavljati pred manjim brojem publike i predstavnika medija, u skladu s ekluzivnijim globalnim trendovima u prezentaciji.

“Nakon 15 godina, domaća modna scena došla je na jedan ozbiljniji nivo kada je potrebno nešto promijeniti kako bi i dalje napredovala i kako bi konačno dobili jasniju, kvalitetniju sliku na tržištu, s dizajnerima koji prodaju, sa stvarnim kupcima i ekskluzivnijim pristupom prezentacije kolekcija. U današnje vrijeme, mjesta za nadmetanje nema, vrijeme je da se ujedinimo, međusobno nadopunjujemo i zajedničkom energijom radimo ono u čemu smo najbolji. Sinergija naša dva projekta zajedno čini izuzetno jaku modnu silu i jako se radujem projektima koji su ispred nas“ izjavila je Sarah Josipović.

“Naše poznanstvo svakako nije novo, a suradnja između mene i Suzy kao agenta dogodila se prije više od dvadeset godina. Oboje smo svjesni naših prednosti, a na manama ćemo raditi zajedničkim snagama. Moram priznati da je ovo inspirativan projekt te daleko dobrodošla priča u današnje doba uzajamnih nadmetanja i natjecanja. Siguran sam kako sceni zajedno možemo ponuditi još više dobrih projekata!” izjavio je Viktor Drago.

CATEGORIES
Share This