KAMENA NAKLAPANJA: Na stadionu u Saint Etiennu nije bio huliganizma, već se dogodio terorizam!!

KAMENA NAKLAPANJA: Na stadionu u Saint Etiennu nije bio huliganizma, već se dogodio terorizam!!

Igrala se 73. minuta utakmice, Hrvatska je stisnula Italiju u mišju rupu i onda se dogodio prekid. Bakljada jednog dijela hrvatskih navijača bacanje topovskog udara petardi uzrokovalo je prekid utakmice i sudac je poslao igrače u svlačionicu. Nakon nekog vremena utakmica je na San Siru nastavljena, ali rezultat je ostao 1:1.

Sve što se dogodilo 16. 11. 2014. na San Siru skoro se isto dogodilo i u Saint Etiennu 17.06.2016. godine na utakmici Europskog prvenstva. Hrvatska je imala vodstvo 2:1, na terenu je bila dominantna i onda grupica huligana koja sebe naziva Torcida odlučila je prekinuti utakmicu i počela je bakljada.

Na stadionu u Saint Etiennu, Stade Geoffroy-Guichard šačica huligana izvela je teroristički napad, a francuska policija je sve to mirno gledala.

Unatoč svim upozorenjima koja danima kruže kako navijači Saint Etienna prijateljima iz torcide sređuju i karte, smještaj i razmještanje pirotehnike, francuska policija nije reagirala. U poluvremenu utakmice, prijatelj mi je s tribine gdje se kasnije dogodio incident javio kako skupina od desetak pripadnika torcide priprema prekid utakmice u 85. minuti.

Iako je na vrijeme obavješteno vodstvo naše reprezentacije, iako je francuska žandamerija raspoređena između fotoreportera i tribine na vrijeme, huligani su ostvarili ono što su željeli. Prekinuli su utakmicu, hrvatska će opet biti kažnjena, a oni će možda proći s nekoliko mjeseci zatvora, prekršajnom prijavom, zabranom dolaska na utakmice i nakon svega dolazimo do zaključka da je pojeo vuk magare!

Desetak huligana na sebi su imali istetovirano hajdukov grb i ime torcida. Došli su u sedmi, osmi i deveti red, a karte su im bile za isti sektor, ali puno dalje.

-To je teroristički čin, – rekao je na konferenciji za medije izbornik Čačić i u pravu je. Ovo je terorizam i dokaz da je osiguranje EURA 2016. podbacilo pred hrvatskim, ruskim i engleskim huliganima. Na stadion u Saint Etiennu se mogao unijeti avion od strane navijača, ali zato su novinari temeljito pregledavani svaki put kad bi ušli ili izašli iz kruga stadiona. Ne smijem niti pomisliti što bi bilo da teroristi unesu eksploziv na stadion, a ovo je pirotehnika što su koristili huligani eksplozivna, i ubojita. Jedan vatrogasac je ozlijeđen od eksplozije topovskog udara koji ga je pogodio na terenu.

S teroristima nema pregovaranja, nema edukacije. Teroriste treba kazniti represijom i tamo gdje ih najviše boli.

Hrvatski kazneni i prekršajni zakon treba promjeniti i umjesto da huligani završavaju u zatvoru, bilo bi korisnije i za Hrvatsku da čiste ulice u kvartu u kojem sami žive. Od 5 ujutro svaki dan pa dok im kazna ne istekne, čistiti ulice svoga grada s natpisom na leđima: JA SAM NOGOMETNI HULIGAN!, a kao drugo, sve kazne koje plati Hrvatski nogometni savez zbog huliganizma, privatnom tužbom naplatiti od okrivljenika, pa taman i ostali bez kuće, gaća i svega ostalog. Živjela demokracija!!!

Nekoliko sati nakon što je završila utakmica u Saint Etiennu, ujedinio se hrvatski čovjek protiv huliganizma. Preko društvenih stranica se počeo objavljivati popis na desetke imena koja su navodno usudjelovala u neredima na stadionu.

Nakon utakmice toliko tuge se razmililo ulicama Saint Etienna, da je izgledalo kao da je Hrvatska izgubila utakmicu.

Mnogobrojni navijači su osudili ovaj teroristički napad u Saint Etiennu. Razočarani su postupanjima policije i nikakvom reakcijom da se otkrije eksploziv i počinitelji.

 

CATEGORIES
Share This