KAMENA NAKLAPANJA: U Apsurdistanu je kratak put od ustaše do četnika!

KAMENA NAKLAPANJA: U Apsurdistanu je kratak put od ustaše do četnika!

piše, Mario ĆUŽIĆ

Eto, prošao je još jedan tjedan u ovoj dolini suza, Apsurdistanu, državi svih Hrvata i Hrvatica i onih koji se osjećaju drukčije nego što je propisano! Ali nije to samo povod pisanju! Postao sam ljubomoran na brata doktora! Pozvala ga Imotska zajednica iz Mainza da ih dođe liječiti od nostalgije, i vidi molim te za to će ga i platiti, a on se nećka, pa razmišlja, pa oće, neće, a ja slinim i guram se ne bi li  i mene pozvali. Napisao sam im preko Fejsbuka, da znam slikat’, pivat’, pisat’ i svirat’, a popit mogu koliko mi daju. I nek’ me plate jerbo ovdje je stanje neodrživo. Više se ne borimo protiv purgera, tovara, vlaja i Hercegovaca, na red su došli četnici, partizani, ustaše, bijelogardejci, nedićevci, ljotićevci… Kvislinga u ‘Rvackoj nema jer su svi na neki način dužni tom Norvežaninu, pokoj mu duši!

Osim moje želje da u 45-toj godini života pobjegnem što dalje od ove Lijepe “njihove”, Apsurdistana, Države u razvoju, koja  nikako da se razvije niti nakon 25 godina samostalnosti ništa se novog ne događa na što nismo navikli! 300 tisuća blokiranih,na prosvjed ih dođe 30tak, Sindikati se prijete nemirima, ali sindikalci ionako imaju sigurne plaće za razliku od radnika koje brane, FRANKovci su prosvjedovali, došli na izlet u Zagreb malo zaustavili promet i otišli kućama, ali još uvijek svi zajedno mirno gledamo kako naši političari imaju posebne potrebe, i redovito ih namiruju peglajući službene kartice, putujući u egzotične zemlje na račun poreznih obveznika ili dižući s tih istih kartica gotovinu s bankomata! Ali eto i to se događa u Asurdistanu, i sve će proći i  prolazi, ali HŽV!

Hajduk Živi Vječno, ali toliko lutanja u pokušaju stabilizacije Majstora s mora, toliko tragikomičnih situacija i svega što se događa u Splitu izazvalo je sažaljenje svih ljubitelja nogometa u Hrvatskoj, pa su  i  najžešći navijači suparničkih klubova počeli preko društvenih mreža slati poruke podrške svojim kolegama s kojima se znaju potući negdje oko Brinja!

 

Predsjednica Kolinda otišla sama u Jasenovac, ostali otišli u nedjelju,  pa su neki protestno okrenuli leđa Branku Lustigu izaslaniku predsjednice Republike Hrvatske. Okrenuli su leđa  čovjeku koji je preživio Auschwitz iz protesta!

Sve krenilo naopako u ovom Apsurdistanu, ali jedno je postojano, prebrojavanje krvnih zrnaca, optuživanje i prozivanje ustaša, partizana i četnika i eto nas u 1941. godini. I nakon svega čovjek pomisli da ne živi u 21.stoljeću već na početku II svjetskog rata na ovim prostorima.

Nakon osam godina vladavine Zdenka Duke iz redakcije Novi list, dođe na čelo Saša Leković, slobodni novinar i kandidat Ogranka slobodnih novinara HND-a, čiji sam ja predsjednik i eto “belaja” ((tur. bela) nevolja, nesreća, jad, zlo, bijeda, patnja, muka, napast; gužva, metež; nepogoda, ružno vrijeme; vrag, op. a).

Izabran novi predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, i krenuli Rvatine i dežurni brojači krvnih zrnaca u akciju! Barba google se užario od upisivanja imena Saša Leković, tko je taj, odakle stigao, što se zove Saša, još i Leković je l’ Srbin, Crnogorac i eto to traje već dan treći!

Saša Leković je demokratski izabran predsjednik HND-a, u drugom krugu je  kao i u prvom krugu tajnog glasovanja, pobjedio svoje protukandidate. Fer i pošteno. Saša je hrvatski državljanin i čovjek koji ni bježao prvim autobusom 1991. godine preko granice. Nije bio niti pripadnik Munchen niti Frankfurt bojni, bio je u Hrvatskoj i bio je i jest novinar!!! Da u ovom Apsurdistanu je uz prebrojavanje krvnih zrnaca prvo pitanje: “di si bio  1991.” To je prva stvar koju pitaju veliki Rvati i Rvatice, i njih ne zanima tko je uništio hrvatsku privredu, zašto je 70% Slavonije neobrađeno, zašto do dana današnjeg Luka Raič nije pokazao porijeklo svoje imovine! Njih zanimaju krvna zrnca i prebrojavanja! Njih ne zanima zašto ljudi gladuju, što sve više mladih odlazi, a i starijih, također vani trbuhom za kruhom, njih zanimaju  druga važnija pitanja!

Za neke sam uvijek bio ustaša i desničar, za neke omladinac koji je u Imotskom bio predsjednik omladine u srednjoj školi, komunjara, a u posljednja tri dana sam postao i četnik i jugonostalgičar, jer je Saša Leković kandidat “mog” ogranka za predsjednika (inače imali smo dva kandidata za one koji ne znaju Gojka Marinkovića i Sašu Lekovića, op. a) i zato što branim proceduru, demokratsku proceduru izbora novog predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, koji je imao program za koju je glasala većina delegata, opet napominjem TAJNIM GLASANJEM (GLASOVANJEM)!

Za sve moje drage dušebrižnike i one koji me zovu sa skrivenih brojeva telefona i prijete meni i mojoj obitelji imam samo jednu poruku koju sam napisao i na “Fejsbuku”:

Drage moje Rvatice i Rvatine, svi oni koji mi prijetite i proglašavate me četnikom i jugonostalgičarom, poručujem: Oprosti im Bože jer ne znaju što čine! Molim se za vaše zdravlje i nek’ vam Bog prosvijetli pamet! Moja adresa nije tajna, a broj ste ionako doznali niti on nije tajan. Zovite, za svakog imam vremena, sa svakim ću porazgovarati, saslušati ga! Psihološku pomoć,NE NAPLAĆUJEM!

CATEGORIES
Share This