KAMENA NAKLAPANJA: Pravosudno ludilo u državi apsurda!

KAMENA NAKLAPANJA: Pravosudno ludilo u državi apsurda!

piše, Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Milan Bandić opet ima ovlasti gradonačelnika, Milan Bandić opet u istražnom zatvoru i sve je to odlučio jedan te isti sud, države apsurda i kolektivnog ludila. I kunu se iz USKOKA, PNUSKOKA, tužiteljstva da nisu znali kako je Županijski sud vratio ovlasti gradonačelnika, kunu se da nikoga nisu zaplašivali, zastrašivali, ali im je dva i  pol mjeseca trebalo da predaju zahtjev za ponovno zatvaranje Bandića i baš na dan kad mu je  izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu vratilo ovlasti gradonačelnika.

Ovaj put ne prežu ni od čega, a u svome ludilu optužili su i veliku hrvatsku akademkinju Vidu Demarin da je krivotvorila dokumente na nagovor Milana Bandića.

Gospodo Vida Demarin je redovita članica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, predsjednica Hrvatskog društva za prevenciju moždanog udara, članica “fellow” Američke akademije neurologa, članica Američkog društva za moždani udar, članica Europskog društva za moždani udar (FAAN, FAHA, FESO)… ugledna znanstvenica koju ste upleli u priču samo zbog toga što je Milan Bandić aktivan u Udruzi za prevenciju moždanog udara i donira sredstva iz svih humanitarnih akcija toj udruzi, zar je i to kažnjivo? Može vas biti sram!

Županijski sud je odluku donio u popodnevnim satima u ponedjeljak, a riješenje je napisano u utorak ujutro nekoliko sati prije nego što je Krešimir Devčić, glasnogovornik tog istog Suda izvijestio javnost kako je Milan Bandić opet u Remetincu.

Milan Bandić se posljednjih mjeseci od kad je na slobodi intenzivno počeo baviti politikom, to  mu nije bilo zabranjeno. Obilazio je i osnivao ogranke svoje Udruge diljem Zagreba, počeo je pregovarati i sa potencijalnim političkim partnerima, a cijeli ogranci SDP-a su mu počeli prelaziti, a USKOK niti nakon šest mjeseci nije završilo istragu jer je nekome u interesu otezanje cijelog procesa i u hodu skupljanje još materijala kako bi se Bandića što duže držalo na ledu.

U državi apsurda i ludila dozvoljeno je nekome da se krše ustavna prava čovjeku na rad, pravo da nije kriv dok se ne osudi. Nego osudu i presudu su već napisali, i neka visi Pedro. Pravi politički progon i politička optužnica!

Hrvatsko pravosuđe je očito u velikim problemima, ovisno o politici i ucjenama, nije neovisno već zavisno o raznim interesnim skupinama koje drmaju ovom državom apsurda, jer da tome nije tako ne bi jedan te isti sud u manje od 24 sata dosudio dvije različite odluke.

Državni odvjetnik Dinko Cvitan protiv Bandića nema ništa, nikakvog dokaza već moć koju koristi zastrašujući svjedoke i tražeći pokajnike. Pokajnike koji će prodati i rođenu mater kako bi spasili vlastitu guzicu, sjetimo se samo Sanadera! Moram opet postaviti pitanje da li su radne inspekcije bile u Državnom odvjetništvu i provjerile koliko Cvitan popuši Stoše (filter 160) na radnom mjestu, što je Zakonom zabranjeno, ne Stoša, već pušenje na radnom mjestu?

Bandić smeta Zoranu Milanoviću, i on mu ne može oprostiti dan kad se Milan odmetnuo od njegove stege, to je ovaj postupak i dokazao. Na dan kad se gradonačelnik Bandić ponovo našao iza rešetaka u Remetincu,  trebao se sastati s predsjednikom  HDZ-a Tomislavom Karamarkom u jednom zagrebačkom hotelu. Tema sastanka je bila suradnja u Gradu Zagrebu i nakon parlamentarnih izbora. Međutim to ne odgovara mnogima, a ponajmanje Zoranu Milanoviću!

CATEGORIES
Share This