Autoklub Siget i Hrvatski klub olimpijaca uključili se u akciju prikupljanja pomoći za stradale od poplava

Autoklub Siget i Hrvatski klub olimpijaca uključili se u akciju prikupljanja pomoći za stradale od poplava

Ravnatelju Gradskog društva Crvenog križa Zagreb Petru Penavi danas su predali prikupljene stvari predsjednik Autokluba Siget i glavni tajnik Hrvatskog kluba olimpijaca dr.sc. Damir Škaro, predsjednik Hrvatskog kluba olimpijaca Zoran Primorac, te član Hrvatskog kluba olimpijaca Dubravko Šimenc.

„Zahvaljujem svima na pomoći. Olimpijci su u suradnji s Autoklubom Siget donirali stvari najpotrebnije ljudima stradalim u poplavi. Mi u Autoklubu Siget organizirali smo prikupljanje stvari, a uključeni su bili svi zaposlenici koji su pomogli koliko god su mogli. Donirale su se dekice, odjeća za odrasle i djecu, hrana i pelene. Prikupili smo i dječje bojanke kako bi se djeci barem malo olakšala ova neopisivo teška situacija. Zahvaljujem se svim djelatnicima koji su i ovaj put pokazali kako imaju veliko srce kada treba pomoći ljudima u nevolji.“, rekao je dr.sc. Damir Škaro.

„I ja se moram zahvaliti svima koji su na bilo koji način pomogli odvojivši barem nešto za one kojima sad najviše treba. Pozivam sve one koji to još nisu da se uključe i pomognu na bilo koji način onima kojima je to najpotrebnije. Svi koji su do sad pomogli i svi koji pomažu i dalje, zaista su pokazali koliko je srce naših sugrađana.“, rekao je Zoran Primorac.

Dubravo Šimenc je osim zahvale, podsjetio i na humanitarni telefon:

„Zahvaljujem se, također, svima na pomoći. Zaista se odazvao velik broj ljudi. Također napominjem da osim odjeće, hrane i vode, možete donirati i novac. Nazovite 060 9011 i donirajte 6,25 kn ili uplatite na račun. Novac će biti namijenjeni za pomoć ljudima na poplavljenim područjima, prvenstveno će im se pomoći renoviranjem kuća.“

Hrvatski Crveni križ i dalje neumorno prikuplja i transportira donacije u svim svojim područnim uredima.

„Ljudi su se jako angažirali oko tih donacija. Odjeća, hrana i voda stižu stalno, a svakih nekoliko sati dolazi kamion i odvozi te stvari na poplavljena područja.

Složio bi se s Dubravkom, novac je potreban kako bi se na kraju ovog užasnog vremena pomoglo ljudima na poplavljenom području. Htio bi napomenut da je svaka pomoć i dalje dobro došla i svima vam se još jedno zahvaljujem što ste se odazvali u tako velikom broju.“, poručio je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zagreb Petar Penava.

Ujedno Hrvatski Crveni križ poziva građane da stanovnicima poplavljenih područja u RH i dalje pomažu darivanjem hrane i vode te novčanim uplatama, a one koji ne mogu stupiti u kontakt s obiteljima i prijateljima na poplavljenom području upućuje da se obrate Službi traženja Crvenoga križa na tel. 01/4655-814 ili 01/4655-813.

CATEGORIES
Share This