Grad Zagreb donirao 100 000 kuna za razminiranje Ličko – senjske županije

Grad Zagreb donirao 100 000 kuna za razminiranje Ličko – senjske županije

U Ličkom Lešću, Hotel Gacka, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i župan Ličko – senjske županije Milan Kolić potpisali su Ugovor o razminiranju minsko sumnjivih područja Ličko – senjske županije.

Donacijom od 100 tisuća kuna, Grad Zagreb se uključuje u razminiranje minsko sumnjivih područja Ličko – senjske županije, konkretno, naselja Podum (Otočac). Uz ovu donaciju od 100 tisuća kuna, Grad Zagreb će do kraja godine Ličko – senjskoj županiji donirati još 250 tisuća kuna.

– Ovo je tek mala kap od onoga što treba da se cijela Hrvatska riješi mina, ali neka svatko, daje kap, pa od kap do kap dogodit će se slap i prikupit ćemo potreban novac da razminiramo zemlju.  700 tisuća kuna potrebno je za 80 tisuća m², Grad Zagreb je sada dao 100 tisuća i dati će oš 250 tisuća kuna za razminiranje.- rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

U Hrvatskoj se pod minama nalazi još 606 kvadratnih kilometara od čega je 148 km kvadratnih područje Like, zato je ova današnja donacija dobro došla financijska potpora za Grad Otočac koji još uvijek ima 30 km² sumnjivog područja.

– Izuzetna nam je čast što smo danas od Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića, dobili značajnu donaciju, koja bi do srpnja pomogla da se razminira ovaj dio prostora, a zašto grad Zagreb pomaže Liku, zato što je solidarnost potrebna od sviju nas da se ovaj dio zemlje razminira, a Ličko- senjska županija bila je kičma obrane Republike Hrvatske u ratu i prije svega moramo se sjetiti svih onih koji su dali život za našu domovinu i omogućili nama da svojim djelima, stvaramo bolju i sigurniju budućnost za svoju djecu.- rekao je Milan Kolić, župan Ličko – senjske županije.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

CATEGORIES
Share This