Konferencija za medije Nikola Tesla EV rally Croatia 2014

Konferencija za medije Nikola Tesla EV rally Croatia 2014

Cilj rallya je promocija e-mobilnosti te gradnja infrastrukture. 

Namjera organizatora je kroz cijeli projekt sa svim njegovim ekstenzijama promovirati hrvatsku izvrsnost i izvrsnost općenito , kroz promicanje svijesti o ekologiji, uštedi energije, održivom razvoju i inovacijama, te gradnja infrastrukture ,prvenstveno punionica za električne automobile, a u čemu će sudjelovati neke od kompanija  kao što su  Doking, Rimac Automobili, Mitsubishi Motors,Tesla Motors,Ducati Komponenti…
Ideja rallya je zajednička suradnja i integracija partnera, gradova i mjesta, turističkih zajednica i povezanih institucija u cilju uspostavljanja infrastrukture za električna vozila. Gradovi kroz koje prolazi rally bit će mjesta zabave i susreta svih onih koji na bilo koji način sudjeluju u životu i napretku tog mjesta kroz organizirane izložbe i prezentacije najboljeg od regije i partnera.
– Želja nam je potaknuti pozitivne procese u smjeru priključenja recentnim svjetskim zbivanjima  na području elektromobilnosti, smanjenja štetnih plinova, sigurnosti u prometu, razvijanja infrastrukture i jačanju turističkih , tehnoloških  i energetskih potencijala Republike Hrvatske. Ideja je da Rally postane tradicija, a kroz njega će se osim samih električnih vozila te postavljanja punionica, promovirati i zelene tehnologije, obnovljivi izvori energije, ekologija, hrvatska izvrsnost te prirodne ljepote i ponajbolji domaći brandovi i tvrtke.- rekao je na konferenciji za medije Igor Kolovrat, direktor projekta.
Rally će imati svoje ekstenzije u vidu “gostovanja” na inozemnim lokacijama kroz međuregionalnu i drugu suradnju.
Start rallya je 27. 05. u Puli i vozit će se etapa  Pula-Rovinj-Poreč; 28. 05. Rovinj-Ičići-Opatija, 29. 05. Opatija –NP Paklenica – Zadar, 30. 05. Zadar- NP Krka-Gospić-Smiljan-Plitvička Jezera, 31. 05.Plitvička Jezera-Zagreb-CILJ
Predviđeno trajanje rallyja, obzirom na doseg i vrijeme punjenja pojedinih vozila: 5 dana cca. 850 km duljina rute
Pravo na sudjelovanje imaju samo električna vozila sa i bez homologacije, na dva, tri i četiri kotača.
•Za svako vozilo uplaćuje se kotizacija (150 EUR privatne osobe, 750 EUR pravne osobe), svaka ekipa ima pravo na 2 člana.
Za pobjednike EV rallya osiguran je bogati nagradni fond. U svakom gradu kroz koji prolazi rally parkiraju se vozila na glavnom trgu, gdje će biti štandovi sa partnerima, a organizirat će se i zabavni program i koncerti.
Više informacija o rallyu možete vidjeti OVDJE.
Foto: Tomislav ČUVELJAK
CATEGORIES
Share This