KONCERT: Glasoviti kineski pijanist Yundi u Lisinskom

KONCERT: Glasoviti kineski pijanist Yundi u Lisinskom

Glasoviti kineski pijanist YUNDI, u okviru svoje velike europske turneje koja, od veljače do travnja 2014. obuhvaća 25 europskih gradova, počinje recitalom u London Royal Festival Hallu, dolazi u Zagreb!

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
utorak, 11. ožujka 2014. u 19.30 sati

YUNDI, glasovir

F. Chopin, R. Schumann, L. van Beethoven

Zagrebačka publika tom će prilikom moći ne samo uživati u koncertu već će moći i nabaviti novi nosač zvuka YUNDI s djelima Beethovena i Schumanna koji samo dan ranije izlazi u nakladi Deutsche Grammophone!

Ime YUNDI u svjetsku glazbenu orbitu vinula je pobjeda na Međunarodnom pijanističkom natjecanju Frederic Chopin 2000., kada se u dobi od 18 godina upisao u povijest kao najmlađi pobjednik tog prestižnog natjecanja, te kao prvi Kinez koji je osvojio tu prestižnu titulu. Uslijedilo je redovito gostovanje u najznačajnijim svjetskim koncertnim dvoranama te suradnja s nizom istaknutih svjetskih orkestara i dirigenata.

Njegovu popularnost potvrđuje i impresivna statistika: od prodaje nosača zvuka u milijunskoj nakladi do mnoštva obožavatelja koji ga prati gdje god nastupao, među njima i 14,5 milijuna ‘fanova’ na kineskoj verziji Twittera – WEIBO.

CATEGORIES
Share This