CENTAR TREŠNJEVKA: Nedjeljna matineja: Tko je to izumio

CENTAR TREŠNJEVKA: Nedjeljna matineja: Tko je to izumio

Tko je to izumio” predstava je o hrvatskim izumiteljima i njihovim izumima, a svi roditelji i mališani mogu je na sceni TNT-a pogledati ove nedjelje, 9. ožujka u 11:30 sati.

Kroz priču nas vode Ruđer i Slavoljuba koji uče za ispit u školi. Ruđer pokušava zainteresirati Slavoljubu za hrvatske izume, ali nju više zanimaju super junaci i borilačke vještine. No tko bi rekao da je gradiva tako mnogo! Cepelin se trebao zvati švarcoplan po Davidu Schwarzu koji ga je projektirao. Zahvaljujući Ivanu Vučetiću prvi je put u povijesti uz pomoć otiska prsta riješeno +ubojstvo. Leonardo DaVinci je padobran samo crtao, a Faust Vrančić ga je izradio i njime skočio s tornja u Veneciji. Slavoljub Penkala nije zaslužan samo za mehaničku olovku nego i za cijeli niz drugih izuma. Velocimetar Josipa Belušića bio je preteča brzinomjera koji se danas nalazi u svim vozilima. Prva tvornica torpeda u svijetu nalazila se u Rijeci. Hoće li Slavoljuba uspjeti sve to naučiti ili se baš i neće proslaviti na testu…?

Kroz predstavu ‘Tko je to izumio’ djeca na zabavan način otkrivaju dvadeset i pet hrvatskih izuma bez kojih svijet danas ne bi bio onakav kakav jest.

Predstava je nastala u suradnji s Tehničkim muzejem i uz poticaj Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport grada Zagreba.

Cijena ulaznica je 25 kuna.

Režija: Frana Marija Vranković

Igraju: Petar Cvirn i Sanja Milardović

Kostimografija: Petra Dančević

Ilustracije: Lana Hudina

CATEGORIES
Share This