Salsomanija za Hrvatski dan doktora u Lisinskom

Salsomanija za Hrvatski dan doktora u Lisinskom

Prepuna dvorana Vatroslava Lisinskog uživala je u SOUVENIR LATINOAMERICANO – vatrenim ritmovima obojanim  živopisnim utjecajima kubanskih, brazilskih, venezuelanskih i argentinskih ritmova u kombinaciji sa plesom, čije je anranžmane skladbi napravio skladatelj Dubravko Palanović, inače član orkestra.

Na početku koncerta, ravnatelj Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić zaželio je dobrodošlicu svim prisutnima, a liječnicima čestitao njihov dan. Naime, koncertom je obilježen i Hrvatski dan liječnika, koji 26.2. tradicionalno „slave“ svoj dan. U svom obraćanju prisjetio se  preminulog dr. Franje Škreba,  osnivatelja Zdravstvenog centra za glazbene umjetnike, koji je kasnije prerastao u Centar za umjetnike u Kliničkom bolničkom centru Dubrava.

Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog, uz vokalnu pratnju pokretača latino scene u Hrvatskoj Ricarda Luquea te vatrene  Kubanke anđeoskog glasa Olvido Ruiz Castellanos, svirala je i pjevala, a cijeli Lisinski plesao u zanosnim ritmovima koji su ozarili zimsko sivilo grada Zagreba.

Cijela dvorana bila je plesni podij – plesači salsa klubova s područja grada Zagreba  pratili su koncert plesom, a potom se sa ostalim posjetiteljima preselili u Predvorje dvorane gdje se zabava nastavila u istom ritmu.

Kao što je spomenuto, koncertom se obilježio Hrvatski dan liječnika te je održan pod visokim pokroviteljstvom Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića.

Pozitivne glazbene vibracije orkestar Zagrebačke filharmonije neće zadržati samo za sebe već  zvukove salse prenosi u Novi Sad i Beograd, gdje će na poziv susjeda održati ovaj jedinstveni glazbeno-plesni projekt. Glazba prelazi i nadilazi granice pa tako će i u ovome uživati svi ljubitelji latinoameričkih ritmova gdje god se nalazili.

CATEGORIES
Share This