FOTO: Predstavljen roman Krešimira Butkovića “Fifty-fifty”

FOTO: Predstavljen roman Krešimira Butkovića “Fifty-fifty”

Autobiografski roman Krešimira Butkovića ”Fifty -fifty” predstavljen je u knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

O romanu su govorili u ime nakladnika Silvano Frančišković, publicist i novinar Slavko Rako te autor, a predstavljanje je vodila novinarka Nataša Kolbas Kraljević.

Na predstavljanju je istaknuto kako je Butković u vremenima opće depresije uspješno i duhovito progovorio o vlastitom iskustvu stradavanja, koje mu je promijenilo život.

U ovoj humorom prožetoj autobiografiji, kako su ocijenili predstavljači, autor nesebično daje sebe i govori o svom odrastanju, trenutku stradavanja, rehabilitacije i izlaska iz depresije.

Predgovor romanu napisao je književnik Branko Čegec koji podsjeća kako je u Butkovićevevoj romansiranoj autobiografiji vrlo malo fikcije, jer mu je stvarnost neprestano oduzimala prostor mašti. U Butkovićevu slučaju najprije se dogodila nesreća nakon koje počinje njegova borba za život, napomenuo je dodavši kako je knjiga svjedočenje o jednom životu koji je iz idiličnoga djetinjstva odjednom utonuo u traumu, kojom se bilo moguće othrvati jedino iznimnom voljom, snagom i hrabrošću.

Publicist Hrvoje Hodak, kako je nakladnik istaknuo, smatra da je riječ o vrhunskoj prozi lišenoj svakoga patetiziranja, ali i o djelu koje je ujedno terapeutski priručnik s iskustvenim poučkom o smislu života.

Roman “Fifty-fifty” objavila je riječka Naklada Uliks.

Krešimir Butković rođen je 1973. u Zagrebu. Objavio je do sad dvije knjige pjesama: Šetnja života i Krug dana. Književne radove počeo je objavljivati u Hrvatskom književnom zborniku ”Ognjište”. Pisao je kolumne, recenzije i kritike, a aktivan je i na polju promicanja prava osoba s invaliditetom.

CATEGORIES
Share This