Oproštaj od velikana maestra Milana Horvata

Oproštaj od velikana maestra Milana Horvata

agrebačka filharmonija, Zagreb i Hrvatska komemoracijom i prigodnim koncertom odala je počast i iskazala zahvalnost velikom dirigentu, umjetniku i čovjeku, maestru Milanu Horvatu.

Prije koncerta, prigodne govore i sjećanja koja ih vežu za maestra Horvata održali su: ravnatelj Zagrebačke filharmonije g. Miljenko Puljić, zamjenik ministrice kulture, g.Berislav Šipuš i gradonačelnik Grada Zagreba, g. Milan Bandić.

Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem , Horvatovog učenika i velikog poštovatelja, uz akademski zbor I. G. Kovačić i soliste: sopranisticu Martinu Zadro, altisticu Martinu Gojčetu-Silić, tenora Tomislava Mužeka i basa Luciana Batinića izvela je Mahlerov Adagietto i Mozartov Requiem.

Komemoracija i koncert u spomen na maestra Milana Horvata održala se na najprikaldnijem mjestu: u dvorani Lisinski,  hramu glazbe koji je upravo maestro Horvat svojim nastupom prije četrdeset godina otvorio i kojem je svojim mnogim nezaboravnim nastupima udahnuo glazbeni život.

Ovoj svečanoj večeri prisjećanja na maestra Horvata koji je tijekom cijelog svog života i profesionalnog djelovanja bio posvećen unaprjeđivanju i oplemenjivanju hrvatske kulture, glazbenog života i kulturnih institucija, prisjetio se veliki broj ljudi.

Svi smo se zajedno prisjetili i oprostili od velikog čovjeka i dirigenta koji je imao vrlo jasnu predodžbu o istini zapisanoj u glazbi koju je smatrao svetom i činio živom. Zbogom Maestro!

CATEGORIES
Share This