Zagreb Coffee & Chocofest počinje 6. Veljače!

Zagreb Coffee & Chocofest počinje 6. Veljače!

Zagreb Coffee & Chocofest – Festival kave i čokolade počinje 6. veljače u prostorima Hrvatskog društva likovnih umjetnika (bivša džamija) na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu!

Bez kava i čokolade ne možemo više zamisliti život. Sve generacije ljubitelja ovih slatkih i tamnih užitka ponovno će doći na svoje jer Zagreb od 6. do 9. veljače postaje glavni grad Carstva čokolade i kave! Na Zagreb Coffee & Chocofestu moći ćete vidjeti i (na)učiti kako se rade vrhunske čokolade i kave, igrati se njima, kuhati i degustirati ih, te kupiti brojne proizvode i pri tom se odlično zabaviti.

Atrakcije Festivala bit će i svjetski poznati umjetnici! Karen Eland, talentirana slikarica iz SAD-a, među prvima u svijetu počela je slikati kavom i čokoladom. Njezina forma Coffee art je sofisticirana tehnika slikanja vodom i espressom kojom pre-slikava neka od najpoznatijih djela likovne umjetnosti (Djevojka sa bisernom naušnicom, Mona Lisa, Posljednja večera, itd.). Na Festivalu će se predstaviti izložbom svojih radova te uživo slikati kavom i čokoladom. Albanski umjetnik Saimir Strati Strati jedan je od najpoznatijih svjetskih umjetnika iz područja tehnike mozaika. 2006. godine šokirao je svijet umjetnosti svojim gigantskim mozaikom Leonarda da Vincija koji je napravio koristeći umjetne nokte. 500,000 komada noktiju i 24 dana bilo je dovoljno da Strati dobije svog prvog Guinnessa. Za mozaik pod nazivom „Jedan svijet, jedna obitelj, jedna kava“ u kojem 5 likova predstavlja 5 kontinenata koristio je milijun zrna kave. Mozaik je imao promjer 25m2 i težinu od 140 kg. Saimir Strati će na Festivalu uživo predstaviti proces nastajanja mozaika koje će raditi od različitih vrsta zrna kave.

Bit će organizirana i tradicionalna humanitarna akcija Festivala, a ambiciozniji sladokusci i kavoljupci moći će se okušati u zabavnim nagradnim igrama te učiti u radionicama vrhunskih barista i majstora čokolade. Festival u subotu 8. veljače ostaje otvoren do ponoći pod nazivom „Groznica subotnje Coffee & Choco večeri“! A kakav bi to Festival bio bez prave gatare: „sretnicima“ će sudbinu iz šalice proricati i naša profesionalna gatara iz kave gđa. Galina Dmitri koja će svima koji budu imali hrabrosti priopćiti neke zanimljivosti iz budućnosti … Festival će završiti u nedjelju 9. veljače s Dječjim danom na kojem će najmlađi uživati u izradi figurica od jestive ticino mase, te zabavnim čokoladnim čarolijama i vragolijama.

Zagreb Coffee & Chocofest održava se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića i Turističke zajednice Grada Zagreba i okuplja manje i srednje proizvođača iz  Hrvatske, Slovenije i Rusije. Program Festivala možete pratiti na: www.zagreb-coffee-chocofest.com   i Facebooku-u: www.facebook.com/ZagrebCoffeeChocofest

Cilj Festivala je predstavljanje najboljih svjetskih čokolada i kava, a zamišljen je kao promocijsko – zabavni događaj gdje hrvatski i strani proizvođači/uvoznici predstavljaju nove trendove u industriji čokolade i kave. Festival je nastao spajanjem dosadašnja dva velika projekta – festivala čokolade Zagreb Chocofest-a i festivala kave CoffeeArt-a. Novom koncepcijom podignut je na višu programsku i produkcijsku razinu a nova je i lokacija – umjesto Trga bana Jelačića – odabran je prostor HDLU-a na Trgu žrtava fašizma 16, gdje se održavaju brojne velike izložbe i razna druga događanja.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

CATEGORIES
Share This