VIDEO: Jazz sastav Black Coffe nastupa u Lisinskom

VIDEO: Jazz sastav Black Coffe nastupa u Lisinskom

Sastav Black Coffee nastupit će u trećem koncertu ciklusa Jazz.hr 2013/2014, sutra, 17. siječnja u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog. Tom prigodom kao gosti će im se pridružiti talijanski pijanist i harmonikaš Daniele di Bonaventura, američka pjevačica Martine Thomas i hrvatski pijanist Matija Dedić.

Skupina Black Coffee osnovana je 1993. u Splitu. Od samog osnutka okosnicu čine bas gitarist Renato Švorinić i bubnjar Jadran Dučić Čićo uz koje su se kao stalni članovi ili gosti tijekom godina izmjenjivali razni renomirani hrvatski te strani glazbenici. Prekretnicu u karijeri doživljavaju albumom “Krijanca” koji donosi uspješan spoj dva glazbena idioma – klapsku pjesmu i jazz. Dobitnik tri nagrade Porin, sastav Black Coffee je nastupao na svim relevantnim jazz festivalima u Hrvatskoj te mnogobrojnim u Italiji, Austriji i Sloveniji. Do sad su objavili 11 albuma od čega posljednja dva zajedno s cijenjenim talijanskim glazbenikom – klavijaturistom, harmonikašem i bandoneonistom – Danieleom di Bonaventurom.

2011. godine Croatia Records je objavila njihov odličan album “Maneštrun” na kojem su se vješto isprepleli mediteranska glazba i mainstream jazz kojim su Black Coffee u posljednjih nekoliko godina zaokupljeni. Na njemu su također surađivali sa sjajnom pjevačicom Martine Thomas s kojom su nedavno predstavili i najnoviji singl, obradu poznatog hita grupe Magazin “Ljube se dobri, loši, zli”.

Black Coffee je prošle godine obilježio 20 godina svog postojanja koncertom u Domu ORSH u Lori kojeg nisu htjeli propustiti brojni splitski glazbenici. Njihov nadolazeći koncert u Lisinskom odlična je prilika da uživamo u pitkom jazzu sjajnih instrumentalista te Martine Thomas koja oduševljava svojom pjevačkom interpretacijom.

CATEGORIES
Share This