S Anitom aktualno na Z1

S Anitom aktualno na Z1

Anita Malenica od 6. siječnja započinje s emitiranjem svog političkog talk showa „S Anitom aktualno“

Malenica: „Bit ćemo provokativni, ali bez vrijeđanja. Inzistiramo na kulturi dijaloga!“

Politička novinarka Anita Malenica od sljedećeg tjedna započinje s emitiranjem programa svoje novoosnovane produkcijske kuće Alpha info na zagrebačkoj Z1 televiziji, a prva epizoda njezinog društveno-političkog talk showa „S Anitom aktualno“ premijerno će se emitirati u ponedjeljak 6. siječnja u 20 sati!

Donedavna direktorica korporativnih komunikacija tvrtke Klemm sigurnost i nekadašnja novinarka Večernjeg lista i Slobodne Dalmacije, odluku o povratku u novinarstvo donijela je nakon što je na prošlogodišnjem izdanju Weekend Media Festivala u Rovinju ušla u kategoriju 10 najboljih novinara u Hrvatskoj.

– Točno je da dvije i pol godine nisam radila u novinarstvu, a činjenicu da su me gledatelji, slušatelji i čitatelji hrvatskih medija izabrali u top 10 najpopularnijih novinara u zemlji, prevagnula je mome vraćanju novinarstvu. Shvatila sam da je upravo ta činjenica moj najveći kapital i da je novinarstvo moj istinski životni poziv i odučila pokrenuti svoju produkcijsku kuću Alpha info,- otkriva Anita Malenica koja u ponedjeljak u sklopu programa Z1 televizije probija led u prvom izdanju svoje emisije „S Anitom aktualno“. Pred ovom britkom i odrješitom Imoćankom je veliki izazov, a kako je poznata po svom jasnom i oštrom diskursu i „ne imanju dlake na jeziku“, zanimanje za njezin talk show je uistinu veliko.

– Bit ćemo provokativni i informativni, naravno, ali bez vrijeđanja jer želimo promovirati kulturu dijaloga i tolerancije koje u Hrvatskoj manjka! U svojoj ću emisiji uvijek pratiti aktualna društveno-politička zbivanja u Hrvatskoj kroz dvije forme, 1 na 1 intervjue s jednim središnjim gostom ili kroz panel diskusije u kojima će sudjelovati više sugovornika. Ono što ćemo svakako nastojati ponuditi gledateljima jednom mjesečno jest i koncept u kojem ćemo glavnog gosta koji će biti sam u studiju u prvom dijelu emisije sučeliti s dvojicom oponenata koji po njegovom uvodu ulaze u studio i pokreću diskusiju,- najavljuje Anita Malenica s kojom je od 1. siječnja  u prostore Z1 televizije uselio i njezin mali tim Alpha info produkcije s kojim će uz svoj talk show koji će se emitirati ponedjeljkom, tijekom radnih dana u tjednu proizvoditi i emitirati još dvije emisije – emisiju o zdravlju „Sat za zdravlje“ i mozaičnu popodnevnu emisiju „Svakodnevno“.

Uz istaknute emisije, Anita Malenica već najavljuje i nove emisije s kojima Alpha info na Z1 televiziji kreće već od veljače nadalje, a o kojima kaže: – početkom veljače pokrećemo emisiju za osobe s invaliditetom pod nazivom ‘Isti smo’ koju smatram vrlo važnim segmentom našeg programa jer će emisiju uređivati i pripremati same osobe s invaliditetom. Uz to, u ožujku krećemo i s novom obrazovnom emisijom  koja će se baviti temama osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja djece u Hrvatskoj, a uključit će i odgoj i obrazovanje djece s posebnim potrebama. Činjenica je da su tako važne teme o obrazovanju uistinu podzastupljene u programima nacionalnih i lokalnih televizija.

Brojne su je kolege iz medijskih krugova, ali i iz političkih i kulturnih krugova u državi, naglašava Anita Malenica, ovih dana svojim telefonskim pozivima i e mailovima podržali i ohrabrili u novom novinarskom i producentskom početku, a jedan od naših ponajboljih i u svijetu poznatih grafičkih dizajnera Mirko Ilić njezinoj je produkciji Alpha info darovao logotip sa svojim potpisom!

O svojim ambicijama i motivima s Alpha info produkcijom progovara u svom stilu, odlučna da ostvari zacrtane ciljeve u realnim hrvatskim okvirima: – Mi smo mala produkcija, ali inzistiramo na kvalitetnom programu koji kombinira edukativne i informativne sadržaje. Nemamo megalomanske ambicije i zadržat ćemo se u malom timu koji je realan, pun elana i posvećen prije svega proizvodnji kvalitetnog televizijskog sadržaja!- zaključuje Malenica.

CATEGORIES
Share This