Prvi poraz Sandre Perković

Prvi poraz Sandre Perković

Završio je 63. međunarodni atletski miting Boris Hanžeković, sa četiri nova rekorda i porazom Sandre Perković.

Ovogodišnji 63. međunarodni atletski miting Boris Hanžeković,  bez obzira na 30-tak atletičara koji su olimpijski i svjetski prvaci,nije postigao onako dobru atmosfera, koja je vladala prijašnjih godina.

Naša najbolja atletičarka Sandra Perković, završila je natjecanje na drugom mjestu, ozljeda s kojom se bori  već deset dana je bila veća prepreka od želje za pobjedom, velika Sandra poklonila se publici, a stadion je napustila u suzama.

A još jedna naša atletičarka, natjecanje je gledala sa tribina Blanka Vlašić u društvu gradonačelnika Milana Bandića i oca Joška Vlašića, a prije samo četiri godine 2009.postavila je  rekord mitinga uskoku u vis s preskočenom  visinom 2,08.

U memorijalnoj utrci Boris Hanžeković, na 110 metara s preponama Boris Hanžeković pobjedu su sa 13.25 podijelili svjetski prvak i doprvak, Amerikanci David Oliver i Ryan Wilson.
Nove rekorde mitinga postavili su i Kenijac Caleb Mwangangi na 3.000 metara (7:35.06), Brazilac Augusto Dutra u skoku s motkom (5.75), Finac Tero Pitkämäki u bacanju koplja (86.36) te Etiopljanka Hiwot Ayalew na 3000 metara zapreke (9:28.71).

Preostali naši atletičari postigli su solidne rezultate u B utrci na 400 metara  Željko Vincek završio je na trećem mjestu s vremenom 48,35, u A utrci na 400 metara  Mateo Ružić završio je na sedmom mjestu s vremenom 49,85, u skoku u vis Ana Šimić zauzela je treće mjestu u skoku u vis sa preskočenom visinom 1,95.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

CATEGORIES
Share This